Elektrische kinderauto informatie

Alle kinderauto's zijn op dit moment niet in de webshop te vinden. Maar zijn gewoon leverbaar.

Dus ben je op zoek naar een bepaalde auto, stuur dan gerust een berichtje. 

De meest gestelde vragen over de accu van een kinderauto vind je op deze pagina. Ben je op zoek naar een bepaalde vraag of heb je zelf een probleempje waarvan je de oplossing niet kunt vinden, neem dan contact met me op.

 

Bij een auto voor je kindje of een ander elektrisch voertuig worden altijd één of meerder accu(‘s) bijgeleverd. Het is een vrij sterke accu, gelukkig maar want de accu voertuigen zijn sterk genoeg om te rijden over bijvoorbeeld gras of een bospad. Wanneer deze accu goed behandeld wordt, kan deze zo een paar jaar goed werken. De meestgebruikte accu van een kinderauto is een 12 volt accu en kan daarmee rijden met een 3 verstelbare snelheid tussen de 3 en 6 km per uur. Er zijn een paar dingen die je kan doen om de accu langer mee te laten gaan. 

Garantie van de accu

Er zit geen garantie op de accu en de oplader van een kindervoertuig. Dit komt omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhouden van de onderdelen. Het is lastig in te schatten hoe er met de auto is omgegaan. Want zowel het gebruik, als het onderhouden van de auto, heeft effect op hoelang de accu mee gaat. Met een paar simpele tips, gaat de accu een stuk langer mee! 

Accu oplader 

Kijk of de adapter is aangesloten op het accuvoertuig, anders zal deze niet werken. Met het monteren is het belangrijk om de accu aan te sluiten op de juiste stekker. Voor de juiste montage, raadpleeg de gebruiksaanwijzing. Wanneer de accu wordt aangesloten op de verkeerde stekker, kan dit schade veroorzaken.

Werkt een deel van het speelgoed, gaat de muziek aan enz.?

Als sommige delen van het speelgoed stroom krijgen, kan dit betekenen dat er een probleem is met de bedrading en dat u moet controleren of er nergens een losse verbinding is. Als de lichten stroom krijgen en alle bedrading lijkt correct, maar het speelgoed beweegt niet, komt er dan geluid uit de motoren, bijvoorbeeld een klikgeluid?Een klikkend geluid afkomstig van de motoren, maar de auto beweegt niet, kan betekenen dat de motoren niet correct in de wielen zitten, controleer of de motoren correct zijn gemonteerd en de draden van de motoren goed zijn aangesloten, het speelgoed kan ook worden overbelast . Als u hebt gecontroleerd of alle verbindingen en draden in orde zijn, is er mogelijk een storing in de motoren. Als de auto geen stroom krijgt of na een paar seconden gebruik uitvalt, maar de oplader correct werkt en de batterijen in orde zijn, is de zekering mogelijk defect. Dit speelgoed heeft een zekering, dit is meestal de kleine zwarte doos van ongeveer 1 inch in het vierkant op de rode accuklem. Controleer de zekering als het speelgoed niet naar behoren werkt, het moet mogelijk worden vervangen.

Het speelgoed werkt in de afstandsbediening of in de handmatige functie,

maar niet in allebei?

Als het speelgoed zowel een ouderlijke afstandsbediening als een handmatige functie heeft, probeer dan in beide modi te werken. Als het speelgoed in zeldzame gevallen in de ene modus werkt, maar niet in de andere, is de schakelaar mogelijk defect en moet deze worden vervangen.

Oplaadtijd elektrische kinderauto

Laad de elektrische kinderauto de eerste keer 10 uur lang op, zorg ervoor dat de accu nooit langer dan 12 uur aan de oplader zit. Probeer daarna de accu tussen 5 uur en 8 uur op te laden, anders kan de accu defect raken. Na ieder gebruik moet de auto opgeladen worden. Laad dus altijd de auto op voordat de elektrische kinderauto weggezet wordt. 

Lang tijdige inactiviteit elektrische kinderauto

Wanneer de accu leeg raakt, kan de accu kapot gaan. Dus bij een lange periode van het niet gebruiken van de auto, haal de accu en eventuele batterijen eruit. Laad daarnaast minimaal een keer per maand de accu op, dit zorgt ervoor dat de accu niet leeg raakt. Maak de accu van het voertuig schoon met een vochtige doek. 

Testen voltage 

Bij het vermoeden dat de accu defect is, test dan de voltage. Steek de lader in het stop contact, steek de pen van de multimeter in het midden van de oplaadplug. Hou de tweede pen van de multimeter aan de buitenkant van de oplaadplug. Een 12V adapter moet 18V-19V aangeven. Een 6V adapter moet 10V-12V aangeven. Ook kan je de voltage meten bij een fietsenwinkel, autogarage of een elektra/hobbywinkel. Hier kunnen ze nakijken of de accu nog voldoende voltage afgeeft. Let op: noteer de voltage waarde, zodat wij kunnen inventariseren wat er moet gebeuren.

Afstandsbediening elektrische kinderauto of elektrische kinder quad connecten

Bijna alle elektrische kinderauto's in ons assortiment worden geleverd met een afstandsbediening. Via de afstandsbediening kunt u de kinder accu auto op afstand besturen. Als ouder kunt u de auto naar links, naar rechts, vooruit en achteruit laten rijden! De muziek en de verlichting is niet via de afstandsbediening te regelen. Er zijn tegenwoordig 2 soorten afstandsbedieningen in de markt namelijk de 27 Mhz. analoog of de 2.4 Ghz. digitale afstandsbediening.

Het verschil tussen een analoge en een digitale afstandsbediening

Tussen deze twee afstandsbedieningen zitten verschillen. Hieronder beschrijven we deze kort.

 

 Analoog 27 Mhz.:

 • De snelheid is niet op de afstandsbediening in te stellen.
 • De afstandsbediening reageert ook op andere analoge kinderauto’s.
 • Maximale afstand tussen de auto en de afstandsbediening ca. 5 meter.
 • In de kinderauto zit een schakelaar om over te schakelen van gaspedaal naar afstandsbediening.
 • De kinderauto heeft direct de snelheid die is ingesteld in de auto, vaak wordt er dan gedacht dat de auto dan schokkend weg rijdt maar dit is weer per kinderauto verschillend.  

Digitaal 2.4 Ghz.:

 

 • De snelheid is op de afstandsbediening in te stellen in 2,4 of 6 km per uur.
 • De afstandsbediening wordt gekoppeld aan uw kinderauto.
 • De afstandsbediening reageert alleen op uw kinderauto.
 • Maximale afstand tussen de auto en de afstandsbediening ca. 20 meter.
 • De kinderauto’s met een digitale afstandsbediening hebben allemaal een langzame start.
 • Een noodknop op de afstandsbediening, zodat u de auto kunt laten stoppen op afstand.

Update: Koppelen nieuwe type afstandsbediening elektrische kinderauto

Voor een aantal nieuwe elektrische kinderautomodellen is er een nieuwe afstandsbediening in omloop. Bij deze afstandsbediening is het niet duidelijk welke de auto select knop is. In de onderstaande uitleg vindt je de stappen die je hiervoor exact dient te volgen om te koppelen met je elektrische kinderauto.

 

Het is wel heel belangrijk dat je start met de procedure als de accu auto of voertuig uit staat en de batterijen uit de handset. Gebruik nieuwe batterijen voor de handset als je met de synchronisatie gaat beginnen. Dat moet werken als je alles stap voor stap doet.  

 

Aanmelden RC:

1. Zet de auto uit en plaats nieuwe batterijen in de afstandsbediening
2. Hou de bovenste en onderste knoppen links tegelijk ingedrukt
3. De middelste knop gaat knipperen
4. Start de auto
5. Als de middelste knop blijft branden is de afstandsbediening geconnect.

Nog steeds een probleem?

Als je auto niet meteen werkt, raak dan niet in paniek, meestal is het probleem gewoon iets kleins en gemakkelijk te verhelpen.

 

 • Haal eerst alles uit de doos om er zeker van te zijn dat je alle benodigde onderdelen hebt voordat je met de montage begint (bewaar de doos voor het geval er een probleem is. Wanneer u de auto heeft gemonteerd, moet u hem, voordat u hem voor het eerst inschakelt, controleren of alle kabels goed zijn aangesloten. Onder het zit- of motorkapgedeelte zijn veel voorkomende plaatsen voor losse bedrading

 

 • De accukabels moet worden aangesloten (bij sommige modellen is er een witte / ondoorzichtige beschermkap aan het uiteinde van de kabel en deze moet eerst worden verwijderd)
  - We kunnen deze items niet verzenden met beide accukabels aangesloten om veiligheidsredenen indien nodig de connectoren met een tang om ervoor te zorgen dat de aansluitingen en draden stevig zijn aangesloten.

 

 • Om veiligheidsredenen werkt het speelgoed niet als de oplader is aangesloten, dus zorg ervoor dat je het hebt losgekoppeld. Als het speelgoed wordt opgeladen, moet de oplader na een paar uur warm worden, dit is volkomen normaal en geeft aan dat het naar behoren werkt.

 

 • Controleer of u de juiste modus hebt geselecteerd - handmatige of externe modus.

 

 • Als de auto achteruit rijdt, bijvoorbeeld achteruit rijden als hij vooruit moet, moeten de motordraden eenvoudig worden verwisseld.

 

 • Als het speelgoed langzaam of traag beweegt - het speelgoed kan overbelast zijn, dit speelgoed heeft een maximumgewicht dat ze kunnen dragen en kan stoppen met werken als dit wordt gepasseerd, ook lang dik gras, een te steile helling, zand enz. Of een combinatie van deze omstandigheden kunnen het voertuig overbelasten, ze zijn ontworpen voor gebruik op een stevige vlakke ondergrond zoals bestrating of asfalt.

 

 • Let op: dit soort speelgoed heeft 'drijvende motoren', wat betekent dat de aandrijfmotoren eenvoudig op hun plaats duwen en niet met schroeven enz. hoeven te worden vastgemaakt.

 

 • Houd er rekening mee dat na verloop van tijd de lading in de speelgoedbatterij afneemt, om dit te voorkomen, moet het speelgoed regelmatig worden opgeladen. Als u van plan bent het speelgoed voor een lange periode niet te gebruiken, raden we u aan de batterijen maandelijks op te laden om ervoor te zorgen dat ze blijven opladen en dat het speelgoed goed blijft functioneren

 

Als u het bovenstaande hebt gecontroleerd en de auto nog steeds niet werkt, voert u de volgende controles uit en neemt u contact met ons op. Dit zijn vragen die de klantenservice kan stellen, dus dit zal het proces versnellen en ons in staat stellen alles snel te regelen.

Heeft het speelgoed überhaupt gewerkt sinds het is aangekomen?

Dit speelgoed wordt meestal opgeladen, dus ze moeten rechtstreeks uit de doos werken, maar niet altijd, dus het speelgoed moet mogelijk worden opgeladen.

Heeft u het speelgoed gedurende de aanbevolen tijd opgeladen toen u het oplaadde?

Let er bij het opladen van de auto op, vooral voor de eerste keer, dat dit de in de handleiding vermelde tijd is.

Is de oplader warm geworden tijdens het opladen van de auto?

Dit is een normaal teken dat de oplader werkt, als het niet warm wordt, kan dit een teken zijn dat er een storing is in de oplader en dat u een nieuwe nodig heeft.

Overige gestelde vragen

Kan ik de producten bekijken en zelf afhalen?
Dat is helaas niet mogelijk.  Tuttaas & Binkies levert het voertuig rechtstreeks vanuit de leverancier.

Binnen hoeveel dagen wordt mijn voertuig thuisbezorgd?
Alle voertuigen worden opdezelfde dag of de volgende werkdag verstuurd. Deze komen dan in de regel 1 werkdag later bij u aan (99,8%). Indien een product NIET voorradig is, zullen wij dit binnen 1 werkdag na uw bestelling kenbaar maken.

Zijn alle producten op voorraad?
Alle voertuigen met de knop "In de winkelwagen" zijn direct leverbaar. Uitverkochte producten kunnen niet worden besteld. Heeft u interesse voor een uitverkochte product, dan kunt u bij ons informeren of deze binnen een korte periode weer leverbaar zal zijn.

Worden Kinder Accu Voertuigen gebruiksklaar geleverd?
Alle Kinder Accu Voertuigen worden (tenzij anders vermeld) voor 75% afgemonteerd in doos geleverd. De voertuig is met behulp van de meegeleverde gebruiksaanwijzing makkelijk rijklaar te maken. Het betreft meestal simpele onderdelen als het zitje, stuur, spoiler, wielen en de connector van de accu naar de motor. 

Op welke manieren kan ik mijn bestelling betalen?
Bestellingen via de webshop kunnen afgerekend worden met iDEAL, Paypal of een bankoverschrijving. 
 
Wat zijn de verzendkosten?
Tuttaas & Binkies berekent vanaf 45,- geen bezorgkosten. 

Zit er garantie op de voertuigen die ik via Tuttaas & Binkies koop?
Ja, garantie is 6 maanden en op basis van fair use, m.u.v. accu`s, batterijen en overige verbruiksonderdelen. Lees ook onze algemene voorwaarden. Neem bij beschadigingen direct contact met ons op en we lossen uw probleem zo spoedig mogelijk op. Weiger een product als die door de koerier duidelijk beschadigd wordt afgeleverd. De koerier is dan verplicht om het product gratis retour te nemen en bij Tuttaas & Binkies terug te brengen.