Minimale leeftijd voor een ballenbak?

Gepubliceerd op 31 december 2022 om 06:49

Wil je graag een ballenbak voor je kindje kopen maar vraag je jezelf af wat nou precies de minimale leeftijd is voor een kind om in een ballenbak te kunnen spelen? In deze blog lees je er van alles over.

Vanaf wanneer kan ik voor mijn kindje een ballenbak kopen?

Meestal is de leeftijd van een kind die lekker in de ballenbak kan spelen 1 jaar of ouder. Zelfs voor de allerkleinsten is spelen in een ballenbak een super goed idee. Want zodra je baby zelfstandig kan zitten, rond de leeftijd van 6 maanden, kan je kindje al in z’n ballenbadje spelen. De 2cm dikke bodem en de dikke foamranden zorgen voor een veilige en zachte speelomgeving.  Zorg er dan wel voor dat jij als volwassene er bij bent. Doe dit dan dus altijd onder ouderlijk toezicht. Oh ja, nog een tip; Een ballenbak is het ideale cadeau voor een eerste verjaardag.

Is een ballenbak veilig om in te spelen?

Alle ballenbakken in ons assortiment zijn gemaakt van zacht anti-allergisch foam schuim dat veilig is voor kindjes. Door te spelen met een ballenbad van Moje,  zorgt het ook voor urenlang speelplezier voor je kindjes. De rand van de ballenbak is maar liefst 6 cm dik en hierdoor erg stevig, maar ook zeer flexibel en zacht. Zo buigt de rand mee, wanneer je kindje over de rand heen hangt of per ongeluk in de ballenbak valt. Daarnaast heeft het geen scherpe randen waardoor je kindje zich kan bezeren.  

 

De ballen hebben een handige ronde vorm, waardoor ze gemakkelijk te pakken zijn met een kinderhandje. Alle ballen van Moje zijn erg veilig, ze voldoen namelijk aan de CE gecertificeerd beschikbare diameter van 7 cm. Ze zijn glanzend, flexibel, niet giftig, niet barstend, geurloos en BPA vrij. Veilig om mee te spelen dus!
Al onze ballenbakken zijn handgemaakt en er wordt gewerkt met gecertificeerde OEKO TEX Standard 100 kwaliteitsstoffen. Bovendien worden de stoffen ook gebruikt om meubels mee te stofferen, zo weet je zeker dat ook de stof tegen een stootje kan.