• Gratis verzending in NL & België vanaf €45- !
  • Betalen via IDeal, overboeking, Bancontact, Paypal & meer!

Stap 1 Inbakeren voor baby's

Met de prijswinnende Swaddle UP™ Inbakerslaapzak haal je een fantastische  oplossing in huis zodat je baby zich veilig voelt en elke avond weer heerlijk in slaap valt door slaaproutine aan te bieden. Een Swaddle UP™ helpt je baby'tje rustig, langer en dieper in slaap te vallen. Niet alleen heerlijk voor je kindje, maar het héle gezin méér slaap. Hoe fijn is dat? Doordat de Swaddle UP™ een natuurlijke pasvorm heeft is de inbaker slaapzak een perfecte oplossing voor de natuurlijke inbakermethode. Je kindje denkt namelijk dat hij of zij nog in de baarmoeder is. De slaapzak biedt daardoor geborgenheid aan voor de baby. En gelukkig kan je kleine meisje of jongetje veilig zijn of haar handjes naar het mondje brengen, dit is mogelijk met de natuurlijke ARMS UP™-ontwerp van Swaddle UP™. Ook al zo prettig!

Uit medisch-wetenschappelijk onderzoek blijkt trouwens dat baby’s zichzelf op die manier kalmeren en daardoor zelfstandig weer in slaap vallen.  Wil je dit graag lezen? Kijk dan eens op deze pagina van Love tot dream. 

 

De meest gestelde vragen over de eerste stap van inbakeren met de Swaddle Up™ inbakerslaapzakken van Love To Dream

Waarom inbakeren?

Medisch onderzoek suggereert dat inbakeren gunstig is voor pasgeborenen om te helpen beter te slapen. Inbakeren voorkomt dat een baby wakker wordt door de natuurlijke ‘schrikreflex’ die hen verstoort en wakker maakt. Onze gepatenteerde, bekroonde SWADDLE UP ™ helpt de baby om zich snel te comfortabel te voelen en zorgt voor een rustige slaap routine. Belangrijk, het neemt de noodzaak weg om dekens of losse lakens te gebruiken in de wieg of het ledikant, en daardoor is het een veiliger optie voor baby’s.

 

 

Hoeveel Swaddle up’s ™ ben ik nodig?

Wij raden aan ten minste twee SWADDLE UP’s™ inbakerslaapzakken in de juiste grootte aan te schaffen. Bij het bezitten van twee, dan kan men er één in de was doen, terwijl je baby de andere kan dragen. Het is misschien zelfs nuttig om een derde te overwegen, in geval van nood!

 

Van welk materiaal is de Swaddle up ™ original 1.0 van gemaakt?

De SWADDLE UP ™ Original 1.0 TOG is gemaakt van een enkel laags 93% katoen en 7% elastaan. Het is ademend en super elastisch zodat het comfortabel is voor een baby.
Het 1.0 TOG materiaal is ideaal voor gematigde temperatuur  (tussen 20 ° C en 24 ° C)

 

Van welk materiaal is het Swaddle up ™ warm 2,5 TOG gemaakt?

De Swaddle Up™ Warm 2.5 TOG is gemaakt van:

Buitenkant 93% katoen, 7% elastaan. Vulling: 100% viscose (van bamboe)
De viscose van bamboe zorgt voor superieure warmte en comfort. Het 2.5 TOG materiaal is ideaal voor koude temperaturen (tussen 16° en 20 °C).

 

Van welk materiaal is de Swaddle up ™ Lite 0.2 TOG gemaakt?

De Swaddle UP ™ Lite 0.2 TOG is vervaardigd uit een fijngeweven, ultralichte enkele laag van 97% katoen en 3% elastaan.
Het 0.2 TOG materiaal is 30% lichter dan de SWADDLE UP ™ ORIGINAL 1.0 TOG, veelzijdig en ideaal voor hogere temperaturen (tussen 24 ° C en 27 ° C).

 

Van welk materiaal is de Swaddle up™ Bamboe 1.0 TOG gemaakt?

De Swaddle UP ™ Bamboe 1.0 TOG is gemaakt van 95% viscose van bamboe en 5% elastaan.
Bamboe textiel is van nature hypoallergeen, luxueus zacht, zeer ademend en thermoregulerend
Het 1.0 TOG materiaal is ideaal voor gematigde temperaturen (tussen 20 ° C en 24 ° C).

 

Hoe kan ik de range van Swaddle up ™ het beste behandelen?

Was voor het eerste gebruik. Sluit de rits voor het wassen. Wassen met gelijke kleuren. Niet weken en niet bleken. Drogen op lage stand (voor gevoerde slaapzakken: voor een snellere droging: eventueel  een tweede cyclus binnenstebuiten). Indien nodig warm strijken. De rits niet strijken. Niet stomen.

Wat is de TOG waarde van de Swaddle up™ range?

De SWADDLE UP ™ Original  & Bamboo zijn gelijk aan ongeveer 1,0 TOG.
De SWADDLE UP ™ Lite, & Bamboo Lite zijn ongeveer 0.2 TOG.
De SWADDLE UP ™ Warm bedraagt ca. 2.5 TOG.

 

Waarom zijn de Swaddle up ™ 2.5 & 3.5 TOG niet gevoerd aan de achterzijde?

Wanneer baby’s zijn ingebakerd is het belangrijk dat ze op hun rug slapen om het risico op wiegendood te verminderen.

Daarom is een voering aan de achterkant  van de SWADDLE UP ™ niet nodig omdat de baby voortdurend contact heeft met de deken/of hoeslaken van het bed/ wieg. Dit heeft geen invloed op de TOG rating.
Dit verschilt met de stage 2 Swaddle Up TRANSITION BAG / SUIT) als baby’s op hun buik kunnen rollen is het  daarom noodzakelijk dat de achterzijde ook gevoerd is. Hetzelfde geldt voor het Fase 3 LOVE TO DREAM SLEEP SUIT™

 

Hoe moet ik mijn baby kleden onder de Love To Dream Swaddle up™?

Oververhitting is gekoppeld aan wiegendood dus het is zeer belangrijk ervoor te zorgen dat jouw baby niet oververhit raakt.
De SWADDLE UP ™ is ontworpen om meerdere lagen dekens en/of lakens te elimineren
De onderstaande tabel geeft je richtlijnen rond hoe de baby te kleden op basis van de kamertemperatuur.

 

Let op: deze tabel is slechts een leidraad. Alle baby ‘ s zijn verschillend. Het aantal lagen kleding kan variëren afhankelijk van een baby ‘ s gezondheid, hun fysiologie en de omgevingstemperatuur in de kamer. De ouder of verzorger moet bepalen wat geschikt is. Opmerking: Het is belangrijk om je baby regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat ze comfortabel zijn en dat ze niet oververhit raken.

Welke maat Swaddle Up™ kan ik het beste kopen?

Voor de beste pasvorm resultaat kies je de SWADDLE UP ™ afhankelijk van het gewicht van je kind en niet de leeftijd.

Het SWADDLE UP ™ assortiment is verkrijgbaar in vier maten:

  • Newborn (geschikt voor 2.2-3.8kg)
  • Small (geschikt voor 3.5-6kg)
  • Medium (geschikt voor 6-8.5kg)
  • Large (geschikt voor 8.5-11kg)


Mijn baby groeit zo snel. Kan ik gewoon een grotere maat Swaddle up ™ kopen en hem of haar er in laten groeien?

Hoe verleidelijk het zou kunnen zijn om een grotere maat te kopen, is jammer genoeg het antwoord nee.

Het is heel belangrijk dat je altijd de juiste maat SWADDLE UP™ aanschaft, op basis van hun huidige gewicht. Bij een te grote SWADDLE UP ™ zit de hals te los, dit kan gevaarlijk zijn.

 

Mijn baby’s benen raken de onderkant van de slaapzak, zal ik naar de volgende maat overgaan?

Als je baby de onderkant van de SWADDLE UP ™ raakt, maar de pasvorm van het lichaam goed is, dan kan je de SWADDLE UP ™ blijven gebruiken. Het is niet te kort!

De lengte van de slaapzak is bewust korter ontworpen – zodat als je baby groeit ze tegen de onderkant van de slaapzak kunnen duwen. Het tegen de einde van de zak aan  duwen geeft een geborgen gevoel, wat het zelf kalmeren bevordert.

Wat is Self sooting?

Een natuurlijke manier van zelf troosten voor baby’s door te zuigen op hun handen of het zachtjes wrijven over hun wangen. Dit is SELF- SOOTHING. Op de hand zuigen kan ook helpen bij de ontwikkeling van de mond spieren die helpen bij de voeding, taalontwikkeling en hun natuurlijke reflex.

SWADDLE UP™ is ontworpen zodat baby’s veilig op hun handen kunnen zuigen om zich zelf te kalmeren.

SELF SOOTHING= MEER SLAAP

 

Waarom de armen omhoog (Arms Up)?

SWADDLE UP™ is speciaal ontworpen om je baby in een natuurlijke slaap positie te laten slapen namelijk met de armen omhoog. Zo kunnen ze hun handen bij hun mond doen om zichzelf te kalmeren tijdens de slaap, wat resulteert in meer slaap voor iedereen.

 

Is het onhygiënisch voor mijn baby om op hun handen te zuigen wanneer ze ingebakerd zijn?

De SWADDLE UP ™ is uniek omdat je baby toegang heeft tot zijn of haar handen om zichzelf te troosten. Sommige baby’s houden van het zuigen op hun handen zodat ze makkelijk in slaap vallen – helaas betekent dat wel dat de vleugels van het kledingstuk een beetje nat worden.
Ouders moeten elk kledingstuk na gebruik , als het vuil is wassen. Hetzelfde geldt voor de LOVE TO DREAM SWADDLE UP ™. Wij adviseren daarom om meer dan één SWADDLE UP ™ te kopen zodat je altijd een schone hebt als de ander in de was zit.

 

Kan mijn baby in de autostoel met een Swaddle up ™?

Nee dat is niet mogelijk. Het is niet veilig om je kind in te bakeren in een autostoeltje. Wij nemen veiligheid zeer serieus, en daarom is dit niet mogelijk.

Is de Swaddle up gezond voor de heup ontwikkeling van de baby?

Onze SWADDLE UP ™ en SWADDLE UP™ TRANSITION Bag of Suit zijn gecertificeerd en goedgekeurd door het Internationaal heupdysplasie Instituut. Je baby’s natuurlijke, veilige slaaphouding is met hun gespreide benen in een kikker-achtige positie. Met de SWADDLE UP ™ kan je baby slapen in deze positie zonder beperking.

 

Kan ik de Love to Dream Swaddle up ™ gebruiken direct vanaf de geboorte?

Ja, dit is eigenlijk de beste tijd om te beginnen. Als je baby bij de geboorte tussen de 2.2-3.8kg weegt kan je kiezen voor de SWADDLE UP™ in grootte Newborn.
Als je baby 3.5-6kg weegt bij de geboorte, kies dan de SWADDLE UP ™ in maat Small.
Hoewel er enige overlapping in grootte is, raden we aan om niet in maat Small over te gaan, tenzij je baby tegen de bovengrens van de grootte Newborn zit. Bij gebruik  van de SWADDLE UP ™ of een ander kledingstuk dat te groot is voor je baby kan door de overtollige stof gevaarlijk zijn.

 

Is het veilig om een deken te gebruiken over de Swaddle Up ™?

Ons advies wat het veiligste is, is om alle losse dekens in de wieg te vermijden en in plaats daarvan extra lagen toe te voegen onder de SWADDLE UP™. Raadpleeg onze handleiding over hoe je baby te kleden.
Als je ervoor kiest om een lakentje en/of deken te gebruiken in de wieg is het cruciaal dat je de  richtlijnen volgt van het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid.
Het is aan te raden dat je eerst de First Candle richtlijnen volgt met betrekking tot het gebruik van dekens in een wieg. Leg geen losse voorwerpen in het bedje van je baby zoals: knuffels, speenkoorden, kussens e.d.
(Bron: First Candle, “Lifesaving Safe Sleep Practices”)

 

Is het veilig om een slaapzak te gebruiken over de Swaddle Up ™?

Het is niet aan te raden om een slaapzak over de SWADDLE UP ™ te gebruiken.